duminică, 27 martie 2016

Aparatele de aer conditionat si problema umiditatii



Cum se poate rezolva problema umiditatii?

Existenta umiditatii in aerul in care traim joaca un rol important, deoarece afecteaza atat propriul confort, cat si conditiile de igiena. Rata umiditatii unui mediu fluctueaza in functie de cateva conditii externe si in special dupa variatia temperaturilor din incapere si de afara. 

De asemenea, in fiecare incapere din locuinta se gasesc vapori de la baie, bucatarie, haine la uscat, astfel ca in aceste zone exista sanse foarte mari de aparatie a mucegaiului pe pereti. 

Pe langa aspectul neplacut al mucegaiului, acesta aduce si cateva probleme ale sanatatii, precum alergii, astm si multe alte afectiuni. In plus, umiditatea poate aduce prejudicii elementelor de structura ale locuintei. Nu este intotdeauna usor sa se obtina un anumit nivel de dezumidificare, insa diferite dispozitive si cateva sfaturi pot favoriza acest aspect. 

Primul pas

Primul pas care trebuie efectuat este masurarea umiditatii cu un hidrometru, dispozitiv ce se regaseste la orice supermarket, cu ajutorul caruia se poate determina pasul urmator. In cele mai multe cazuri, se pot folosi dezumidificatoare care absorb umiditatea din aer si o gazduieste intr-un container special, fie se poate conecta direct la sistemul de tevi al cladirii. Folosirea acestor dezumidificatoare reprezinta o etapa ce aduce economii importante, deoarece dispozitivele sunt foarte accesibile si pot aduce un confort sporit, chiar si in spatii in care temperaturile sunt foarte scazute.

O alternativa grozava o reprezinta un aparat de aer conditionat ieftin, deoarece majoritatea dispozitivelor au o optiune de dezumidificare a aerului, foarte folositoare in special in perioada primaverii si a toamnei cand creste semnificativ nivelul umiditatii. 

Asadar, aparatul de aer conditionat ce foloseste aceasta functie, opereaza la fel ca de obicei, cu exceptia faptului ca elimina umezeala. Din aceste motive, in timpul verii se poate observa condens pe unitatea externa a dispozitivului, fapt care nu trebuie sa ne alarmeze, deoarece reprezinta un fenomen obisnuit.

marți, 8 martie 2016

Benefits of implementing virtual tours

A cuple of years ago we were still reading everything in printed newspapers and magazines, but as technology evolved, also the marketing techniques evolved, paper was soon replaced by computers, and then with devices with touchscreens.

One of the most interesting aspects related to the real estate industry is the usage of virtual tours for promoting a property, which is a lot more than putting some pictures in a fancy magazine. Yes... you can basically take a walk in a property that you want to purchase for your family or kids, you can see the furniture, the quality of craftsmanship and also the quality of the building.

There are a lot of reasons for peoples that are working in the real estate industry to use software that helps generate this kind of virtual tours - like Tour Wizard and others.

1. They will save a lot of time and also money
2. They will make a very good image in front of customers and also in front of owners or appraisers.
3. They will be able to target the prospective audience
4. Don't lose time on using complicated software solutions
5. Show the property as it is
6. Use visual information
7. Posibility of social media sharing


There are also a lot of benefits in creating a virtual tour with a specialised software, and maybe in the future, with the expansion of virtual reality, the prospectors could even see the things as in real life.