vineri, 29 aprilie 2016

360 video tour software

I was trying a lot to find a specialist that is able to create a 360 degrees video tour, and after searching thoroughly the interned I realised that I would also be able to create myself a virtual tour starting from a couple of pictures (of course, I needed really good pictures - with a high amount of mega pixels).

I heard in fact from a friend that the created his 360 video tour with a software as a service that can be found at tourwizard.net, which is a great piece of software that anyone can use. Even me, an absolute non-technical gui that in fact hates computers, smartphones and all this cyber world that is transforming everything.

Now... to be honest, at first I thought that it will be impossible for me to create such a virtual tour starting from only a couple of pictures, I was really afraid that I am not good enough. But... as you will start to use this application, you will notice how easy it can be to do all the things that you have in mind and even much more than that.

The application has the following functions and you can integrate:
- Maps,
- Street View
- Spherical & Cylindrical Panoramas
- Open House appointments
- Videos & YouTube linking
- Impressive Agent Branding
- Branded, Non-branded and Standalone Tour Versions
- Contact Form with Email Lead System
- Virtual Tour Attachments
- In-depth Traffic Tracking

Ad the above features are just the tip of the iceberg, as the applications has a lot more features and usefull things that can be done.

Despre peretii de vant



Oricine locuieste la casa cu gradina are obiceiul de a-si petrece timpul liber afara, in natura, insa de multe ori vremea ne poate da batai de cap, in special ploile si vantul. O solutie la aceasta problema o reprezinta peretii de vant, ideali pentru a inchide o terasa, un foisor si poate chiar un balcon de la bloc, iar noptile de vara vor fi mult placute si mai lungi.

Caracteristici

Acestea sunt confectionate dintr-un material special, rezistent la vant, chiar si atunci cand puterea acestuia este ridicata. Dimensiunea este variabila in functie de necesitatile clientilor, insa poate sa acopere chiar si o suprafata de pana la 10 mp. In plus, acesti pereti au avantajul ca se pot monta intr-un timp foarte scurt, fiind necesare cateva ore pentru a pune la punct toate detaliile. Datorita faptului ca este usor de montat, peretele de vant poate fi folosit in numeroase cazuri, lemn, PVC, plastic sau caramida, intrucat sa indeplineasca toate cerintele.

Accidentele sunt rar intalnite datorita sistemului de prindere, care este intarit de la un capat la altul cu ajutorul unor capse ce se fixeaza pe peretele de sustinere. Asadar, chiar si la vant puternic sau zapada, nu vor aparea probleme. In partea inferioara este atasat un sort special care are scopul de inlaturare a apei adunate la baza peretului. Atunci cand este nevoie de strangerea peretului, acesta se aduna cu usurinta si se face ca un sul, astfel ca spatiul va deveni deschis, iar lumina naturala si aerul vor putea patrunde mai bine.

Asadar, prin intermediul peretior de vant, vara va fi mult mai lunga, iar primavara si toamna vor fi ideale pentru petrecerea timpului in aer liber, oricare ar fi conditiile vremii. Datorita duratei lungi de viata, investitia este recuperata in cel mai scurt timp, iar ploaia nu va mai reprezenta niciodata o problema.

marți, 12 aprilie 2016

O vacanta extraordinata in Creta




Am fost intr-un charter in Creta, Grecia vara trecuta, mai exact cu un charter in Heraklion pentru ca am fost atrasi de ofertele bune si am considerat ca raportul calitate pret este unul egal, ce a meritat luat in considerare. Din start am omis o vacanta pe plajele noastre, astfel ca am ajuns sa petrec 8 nopti intr-un adevarat paradis. Hotelul de 4 stele unde am stat a fost foarte ok, mancarea era ideala pentru orice familie cu copii si aveam acces gratuit la o plaja privata cu nisip fin, curata, bine intretinuta si am evitat aglomeratia. 

Hotelul era foarte curat, menajerele schimbau prosoapele si asternturuile frecvent si ne luau gunoiul zilnic. Nu am avut parte de mirosuri urate sau inundatii in baie ca in alte excursii, iar singurul minus care l-am gasit a fost calitatea slaba a internetului wireless, insa acest aspect reprezinta o generalitate in Grecia. Si oricum, cati oameni vin in vacanta in Heraklion ca sa stea pe Internet?

Pe parcursul vacantei am intalnit foarte putini romani si am observat ca in general grecii sunt mult mai politicosi si mai prietenosi decat turcii. Preturile la toate produsele au fost accesibile, iar cand cumperi suveniruri sau alte produse similare, poti sa negociezi pretul, insa nu intr-un mod tiganesc asa cum era in Turcia. 

Cu siguranta ca urmatorul concediu tot in Grecia va fi, poate in alta locatie, insa voi apela la aceeasi agentie de turism, Holiday Dreams, deoarece am fost multumit de serviciile profesioniste oferite. Am avut avion din Bucuresti, iar distanta de la hotel la piscina proprie si mare era foarte mica, asa ca totul a fost foarte comod. Statiunea este amenajata cu sezlonguri, umbrelute, baldachine si se gasesc peste tot baruri pe plaja, magazine sau fast food-uri unde merita incercate mancarurile traditionale si specifice Greciei deoarece sunt foarte bune.